general-image

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΤΙΡΑΝΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

3ΗΜΕΡΗ

27-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1η Μέρα. ΚΑΚΑΒΙΑ- ΤΕΠΕΛΕΝΙ – ΦΙΕΡΙ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση από Πύργο 06:00 για τα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς(Kakavi). Μετά την διέλευση των συνόρων θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του 1940 – 41. Θα ανάψουμε ένα κεράκι ως φόρο τιμής σε αυτούς που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Διασχίζοντας την κοιλάδα της  Δερόπολης με τα χωριά της που ανήκουν όλα στην Ελληνική Μειονότητα,  στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε το Τεπελένι με το άγαλμα του Αλή Πασά, το Φίερι και το Δυρράχιο. Aφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στα Τίρανα.  Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη των Τίρανων. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα. ΤΙΡΑΝΑ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

Πρωινό. Περιήγηση στην Επίσκεψη και προσκύνημα στον Νεόδμητο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος. Περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων ( Tirana ) όπου βρίσκονται το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη και το Ιστορικό Μουσείο της Αλβανίας, την Όπερα, το Τζαμί του Ethem Bey, καθώς και τον Πύργο του Ρολογιού, την Πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, το Πανεπιστήμιο και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa και πολύχρωμα κτίρια. Το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη του Αργυροκάστρου (Gjirokaster),  πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας με το ιστορικό κέντρο που αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ όπου μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο “ψηφιδωτό”,  που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην παλία πόλη και το παλιό παζάρι.Συνεχίζουμε για τους Αγίους Σαράντα(Sarande). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΒΟΥΘΡΩΤΟ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και στις 09.30 το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους στη Μεσόγειο, το Βουθρωτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σ’ έναν εκπληκτικό, φυσιολατρικό χώρο «πνιγμένο» στη βλάστηση, θαυμάζοντας το Ασκληπιό, τα τείχη, το βαπτιστήριο, το θέατρο, το νυμφαίο, τη βασιλική και τέλος το μουσείο που πρωτοκατοικήθηκε π.Χ. και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα από την εποχή των Τρωικών πολέμων, των Ρωμαίων και των Πρωτοχριστιανών. Στάση στους Αγίους Σαράντα. Χρόνος ελεύθερος. Πεζοί θα γνωρίσουμε την πόλη των Αγίων Σαράντα όπου θα μας εντυπωσιάσει η ρυμοτομία, τα καινούργια κτίρια και η σύγχρονη υποδομή. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους. Μεσημεριανό γεύμα. Αναχώρηση για τα σύνορα της Σαγιάδας στο Μαυρομάτη.  Περνώντας από την Ηγουμενίτσα επιστρέφουμε στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από μια πανέμορφη εκδρομή.

Τιμή κατ άτομο:  200€

Επιβάρυνση Μονόκλινου: 50€

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά – περιηγήσεις με πούλμαν 5*.

2 (Δυο) Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πλούσιο πρωινό.

Τοπικός ξεναγός.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να παραληφθεί κάτι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 31/8

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ 15ΕΤΙΑΣ Ή ∆ΙΑΒΑΤΗΡΙΑ 6ΜΗΝΗ ΙΣΧΥ

Διαδικασία κράτησης:

Η κρατήσεις θέσεων γίνεται με προκαταβολή 100€ και να μας στείλετε τα ονοματεπώνυμά σας με λατινικούς χαρακτήρες  ή μια φωτοτυπία της ταυτότητας σας. Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 10 μέρες πριν την αναχώρηση