general-image

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΡΚΙΝΗ ΡΟΥΠΕΛ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΣΙΟΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

11 – 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1Η ΜΕΡΑ: ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αναχώρηση από την πόλη μας στις 06:00 και μέσω Ιωαννίνων, Εγνατίας Οδού νωρίς το μεσημέρι  θα φτάσουμε στα Λουτρά Πόζαρ. Πρόκειται για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθούν στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, καθώς και για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα επισκεφτούμε τους  καταρράκτες και θα απολαύουμε τον καφέ μας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2Η ΜΕΡΑ: ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το νομό Σερρών. Πρώτη στάση το Οχυρό Ρούπελ, που βρίσκεται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας αλλά και το μόνο οχυρό παγκοσμίως που δεν καταλήφθηκε ή παραδόθηκε. Καταφύγιο-στρατηγείο με υπόγειους δαιδαλώδεις διαδρόμους, γνωστό για την ηρωική αντίσταση που πρόβαλαν οι Έλληνες στις γερμανικές μεραρχίες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα γνωρίσουμε την ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά. Η επόμενη εικόνα που θ’ αντικρύσουμε θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Είναι η ομορφιά της λίμνης Κερκίνης και το ομώνυμο χωριουδάκι. Ένας πίνακας ζωγραφικής παρουσιάζεται μπροστά μας με τις στέγες των σπιτιών με τα κόκκινα κεραμίδια, τις φωλιές των πελαργών και τις αραγμένες μπλάβες(βάρκες) στο γραφικό λιμανάκι. Ο υγροβιότοπος της Κερκίνης είναι από τους πλουσιότερους τόπους διαχείμανσης πουλιών της Ευρώπης με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Εκεί ξεχειμωνιάζει και ένα σπάνιο είδος, ο αργυροπελέκανος ο οποίος κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Έχει ανακηρυχθεί Πάρκο σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar και ένας από τους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας. Εδώ θα έχετε μια πρώτη αίσθηση της γαλήνης και των άπειρων πουλιών που φιλοξενεί στα νερά της, καθώς καθρεφτίζονται μέσα τους οι κορυφογραμμές του Μπέλες. Στο λιμανάκι του χωριού βρίσκονται και οι χαρακτηριστικές μηχανοκίνητες σκεπαστές βάρκες χωρίς καρίνα, οι «πλάβες», με τις οποίες θα κάνετε βόλτα στη λίμνη. Θα καταλήξουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό στην Άνω Πορόια, γραφικό και πανέμορφο χωριό πνιγμένο στα πλατάνια, στους πρόποδες του όρους Μπέλες, Από όλο σχεδόν το χωριό, που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, απολαμβάνεις τη θέα στη λίμνη Κερκίνη. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Στη πλατεία με τα πλατάνια θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Θα επιστρέψουμε το αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

3Η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση 09:30 για την Σουρωτή όπου θα να προσκυνήσουμε τον τάφο του Άγιο Παισίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βέροια όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από μια πανέμορφη εκδρομή. Άφιξη στην πόλη μας περίπου 22:30. 

Τιμή κατ άτομο:  200€

Επιβάρυνση Μονόκλινου: 250€

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν.

Διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό στην Θεσσαλονίκη.

Δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, βαρκάδα Κερκίνης

Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρις να παραληφθεί κάτι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 30/8

Διαδικασία κράτησης:

Η κρατήσεις θέσεων γίνεται με προκαταβολή 100€. Η εξόφληση της εκδρομής πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 8 μέρες πριν την αναχώρηση.

Λογαριασμοί:

Για την διευκόλυνση σας μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ταξιδιωτικού γραφείου Soulis Travel που θα βρειτε στην σελίδα μας.

Μετά από την κατάθεση του ποσού είναι απαραίτητη η τηλεφωνική ενημέρωση (698 339 0000) ή αποστολή με VIBER , MESSANGER του καταθετηρίου συμπληρώνοντας:

  • Ονοματεπώνυμο, και τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Προορισμό
  • Ημερομηνία εκδρομής