general-image

ΠΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ

4ΗΜΕΡΗ

22 – 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1η Μέρα : ΠΕΜΠΤΗ 22/8   ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ

Αναχώρηση από την πόλη μας στις 02:00 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο 06:45 και αναχώρηση για το νησί της Πάρου. Μετά από ένα ταξίδι περίπου τεσσεράμισι ωρών φθάνουμε στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί και στην πρωτεύουσα του, την Παροικία. Η πρώτη μας γνωριμία με το νησί θα ξεκινήσει με την επίσκεψη μας στο παλαιοχριστιανικό μνημείο της Ελλάδος, την Παναγία Εκατονταπυλιανή. Χρόνος Ελεύθερος για φαγητό στη Παροικία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Βραδινή έξοδος στη Νάουσα όμορφο παραλιακό χωριό στο βόρειο άκρο του νησιού. Διασχίζοντας την ορεινή Πάρο, θα δούμε την περιοχή που έβγαινε το περίφημο μάρμαρο της Πάρου, η «παρία λίθος» και θα θαυμάσουμε τις Κολυμπήθρες, μια ξεχωριστή αμμουδιά δυτικά της Νάουσας, με τεράστιους βράχους σε περίεργα σχήματα που θυμίζουν γλυπτά. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για βραδινό φαγητό στη Νάουσα, όπου στην παραλιακή, θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ψαροταβέρνες και στα γραφικά σοκάκια σε αυλές αναπαλαιωμένων αρχοντικών με “δροσερές αυλές”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8  ΠΑΡΟΣ- ΝΑΞΟΣ – ΠΑΡΟΣ

Πρωινό. Προαιρετική αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για τη Νάξο στις 11:20. Άφιξη γύρω στις 12:05 στη Νάξο, η οποία απλωμένη στην παραλία και το λόφο με τα εντυπωσιακά λείψανα του κάστρου και τη μαγευτική θέα, η Χώρα μας καλωσορίζει με την Πορτάρα και το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και περιήγηση στο νησί ξεκινώντας από τον κούρο στις Μελάνες, που βρίσκετε σε αυτή τη θέση από το 570 π.Χ. Συνεχίζουμε για τον Απείρανθο το πολιτιστικό κέντρο της Νάξου, παραδοσιακό πετρόκτιστο χωριό στα 640 μ. υψόμετρο με ιδιαίτερη δόμηση. Ενετικοί πύργοι , όμορφα παλιά διώροφα σπίτια , μαρμάρινα καλντερίμια με καμάρες , γραφικές πλατείες με καφενεία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σπάνια συναντάται στον κυκλαδικό χώρο . Στάση για ξεκούραση και καφέ ή φαγητό. Συνεχίζουμε για το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό των Κυκλάδων, κέντρο της κτηνοτροφικής παραγωγής. Εδώ θα δούμε και την εκκλησία της Παναγίας της Φιλωτίτισσας. Συνεχίζουμε για το εκπληκτικό μοναστήρι της Παναγίας της Δροσιανής. Επόμενη στάση είναι το Χαλκί όπου θα δούμε το παλιό αποστακτήριο κίτρου. Στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Δήμητρας στην περιοχή Γύρουλας. Επιστροφή στη Χώρα της Νάξου. Θα δούμε το κάστρο, χτισμένο από τον ενετό Μάρκο Σανούδο, χαρακτηριστικό δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Θα κλείσουμε την γνωριμία μας με την Νάξο βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες στην Πορτάρα .Αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για την Πάρο στις 22:30. Άφιξη στην Πάρο στις 23:15. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8 : ΠΑΡΟΣ

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για αγορά αναμνηστικών, ξεκούραση και μπάνιο. Η Πάρος σας προσφέρει απομονωμένες αμμουδιές αλλά και οργανωμένες πλαζ. Πλήθος ΄΄οικογενειακών΄΄ παραλιών αλλά και κοσμοπολίτικες πλαζ όλων των ηλικιών που αρέσκονται στην πολυκοσμία, τη δυνατή μουσική και τα σπορ θαλάσσια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4Η  Μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8 : ΠΑΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι, όπου θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά στις 10:45. Άφιξη στον Πειραιά περίπου στις 15:00. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ, άφιξη στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 Για την επιβεβαίωση κράτησης, απαιτείται προκαταβολή 200 ευρώ / άτομο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 460 ευρώ / κατά άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

– Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.

– Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης, Πειραιά – Πάρο και Πάρο – Πειραιά.

– Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στην Πάρο, σε ξενοδοχείο..

– Τρία (3) πρωινά.

– Τοπικό φόρο διανυκτέρευσης.

– Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

– Εισόδους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κέντρα διασκέδασης.

– Ημερήσια εκδρομή στην Νάξο 30 € κατά άτομο .

– Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα «περιλαμβάνει».